Hoe huur ik een bedrijfsruimte bij SOR?

Volg het stappenplan

Bent u opzoek naar een nieuwe locatie voor uw onderneming? En ziet u een beschikbare locatie op onze website die u aanspreekt? Lees hieronder welke stappen we met u doorlopen om te kijken of de bedrijfsruimte goed past bij uw wensen en ambities.
Zit de locatie waar u naar opzoek bent niet tussen ons beschikbare aanbod? Neem dan contact met ons op om te kijken naar eventuele mogelijkheden.

Reageren op een bedrijfsruimte

Op deze website vindt u alle (toekomstig) beschikbare bedrijfsruimten van SOR. Wanneer uw oog op een bedrijfsruimte is gevallen, kunt u via de website contact opnemen met de verhuurmakelaar van SOR. De verhuurmakelaar zal u vervolgens bellen om eventuele vragen te beantwoorden en met u te kijken of de ruimte die u gezien heeft goed aansluit bij uw zakelijke wensen en ambities. Samen met u zal een afspraak worden ingepland om de bedrijfsruimte te gaan bekijken.

Bezichtiging op locatie

Samen met de verhuurmakelaar bekijkt u de bedrijfsruimte die u op de website heeft gezien. Wij nemen alle tijd om samen met u te kijken naar de mogelijkheden van de ruimte(s). De verhuurmakelaar bespreekt met u uw plannen voor de locatie en kijkt samen met u of de ruimte goed aansluit bij uw onderneming. Indien nodig adviseert de verhuurmakelaar u om ook eens naar andere potentieel geschikte locaties te gaan kijken.

Bespreken eventuele maatwerkoplossingen of andere locaties

Het kan voorkomen dat de bedrijfsruimte nog niet helemaal aansluit op uw persoonlijke wensen. De verhuurmakelaar kijkt samen met u naar de technische én financiële mogelijkheden. Ook kan het zijn dat de verhuurmakelaar u andere locaties voorstelt om samen eens te gaan bekijken.

We doen u een huurvoorstel

Wanneer we de locatie hebben gevonden die het beste bij uw voorkeuren aansluit, doet de verhuurmakelaar u schriftelijk een huurvoorstel toekomen. In het huurvoorstel worden zaken opgenomen als de huurprijs, de huurperiode, de bestemming van de locatie en eventuele overige gemaakte afspraken. Dit voorlopige huurvoorstel is onder voorbehoud van een goedkeuring op een kredietcheck van uw onderneming. Daarnaast ontvangen we van u een uittreksel van de Kamer van Koophandel.

Opstellen en tekenen huurcontract

Wanneer alle stukken door SOR akkoord zijn bevonden en u zich kan vinden in het gedane huurvoorstel, zal de verhuurmakelaar een huurcontract opmaken. Bij dit huurcontract horen ook de algemene huurvoorwaarden bedrijfsruimten die SOR hanteert. Er wordt met u een tekenafspraak ingepland of de stukken worden voor ondertekening naar u toegezonden. De documenten worden in tweevoud opgemaakt en dienen beiden ondertekend te worden door zowel u als SOR. Na ondertekening krijgt u een exemplaar voor uw administratie.

De sleuteloverdracht

Wanneer de huurovereenkomst door beide partijen is ondertekend en de waarborgsom is gestort / bankgarantie is afgegeven, vindt de sleuteloverdracht plaats. De verhuurmakelaar levert de bedrijfsruimte aan u op en er wordt een document van oplevering opgemaakt. In dit document wordt genoteerd wat de (onderhouds)staat van oplevering is op het moment van de sleuteloverdracht. Er worden foto’s gemaakt en eventuele gebreken worden genoteerd. Indien nodig zal de verhuurmakelaar een onderhoudsmonteur nog ingeschakelen om de laatste gebreken te verhelpen. U kan na de oplevering vervolgens gaan starten met uw onderneming.

 

Heeft u vragen naar aanleiding van het bovenstaande verhuurproces, of is iets nog niet helemaal duidelijk, neemt u dan contact op met SOR. Wij zullen ons best doen uw vragen te beantwoorden.